Amátersky, však serioźně

P(r)ok(o)us(ávání) středem

22. 5. 2013 23:27
Rubrika: Nezařazené | Štítky: deník , paradox , humor , nadsázka , nesmysl

Středa 22.5.2013 23:16

 

Už se vám někdy přihodilo, že se vaše vnitřní tělo cítilo na-nic-nemyslíc, nanic?

 

Zčásti mě napadlo, že bych se nějakým neznalým způsobem mohl pokusit o pokus napsat příspěvek, jehož smysl bude ve výsledku takřka nesmyslný. Ale třeba právě to pravé o smyslu života pochází z nonsens rekvizit (více než doporučuji zhlédnout celovečerní snímek Monty Pythonův smysl života, který se sice smyslu života nevěnuje, ale zato se vám u hodně scén začnou samovolně nekonečně dlouho stahovat svaly na břiše).
Tím jsem chtěl letmo nadnést myšlenku, že (ne)smysl (ne)života je/není o tom (ne)řešit (ne)smysl (ne)života – jistě mě (ne)chápete.

 

Jak jest psáno na počátku prvního resp. druhého odstavce – pouze jen zčásti; ten druhý důvod je ten, bych upokojil neukojenou chronickou psavost a zahnal tak dlouhotrvající nespavost. Cítím se někdy na (ho)dně (paradoxně) – asi jako veš trpící těžkými příznaky zákeřné insomnie spojenou s opakující se chorobnou letargií.

Samozřejmě s dvěma špetky nadsázky aneb slova působí tak jako lidé – nenechte se obalamutit jejich způsobem vypadání.

 

Nevím, jakou rychlostí žijete či tlejete vy, ale u mě hektično na plné čáře vyhrává – proč ho vůbec Bůh stvořil?

Jestli si odmítáte položit výše zmíněnou otázku, tak mi pak nějak rozumně lidsky vysvětlete, proč roztočil zemský elipsoid takovouto závratěhodnou rychlostí, na jejíž vyjádření v základních jednotkách potřebujeme alespoň pět cifer.

 

U mě je živým důkazem mimodalšíjiné pondělní nenalezení košile v mém šatníku, jež tam vskutku nebyla. Stále není. Není to tentokráte žádná slo(v)ní (h)říčka, neb jsem doopravdicky dopustil, aby se na ní bez povšimnutí prášilo kdesi na dně ztrát a nálezů na Vesmíru po celých cirka, vlastně přesně, pět dekád dnů. Je to komické, ale prý se tam nějaká podobná válí.
Kdovíkdy se tam zas dovalím já, ale slouží to zároveň jako další podnět k tomu, abych se nesmiřoval s tím, že jsem přišel o svůj stříbrný hřeben.

 

Nebudu již (na)dále prodlužovat dluh svému organismu (aspoň sedm hodin si zaslouží) a smysluneplný text, jež možná vaše oči točí. Vším, které se prokousaly až sem, jsem velce vděčen (se vší úctou).

 

Stroze okomentujte, jaký dušemžik vězí na srdci Vám. ;-)

 

Žijte v Pánu, k ránu pijte!
(pějte by bylo lepší, ale hůř se rýmovalo a pitný režim je přecejen taktéž nesmiřitelně důležitý)

Štěpán

Zobrazeno 1433×

Komentáře

Morainie

Tou spoustou závorek jsi mi připomněl Kluse a jeho geniální hříčky s češtinou. Jen tak dále, inspirovati se jím výrazně schvaluji. :)

Stewen

Přece jsem byl odhalen. :-)
Klus je kus. Chtěl bych "to" umět jako on!
Dík!

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz